Restaurant

Breakfast

Book now
te doen

Frunpark Izegem

Frunpark Izegem

Aurora

Het grote huidige winkelcentrum in de Krekelmotestraat was vroeger een oude, leegstaande meubelfabriek. Izegem stond vroeger bekend als ambachtenstad zoals schoenen, meubels, ...Het Frunpark heeft bewust enkele karakteristieke bouwconstructies van de vroegere firma Aurora willen bewaren, zoals de zuilen van de gaanderij die zich vertakken als bomen.

Frunpark

Het Frunpark is gelegen in de Krekelmotestraat, dus net buiten de eigenlijke stadskern, en momenteel zijn er 21 winkels gevestigd. Dat zijn hoofdzakelijk filialen van grote ketens zoals bijvoorbeeld C&A, JBC en Torfs. Alle winkels zijn gecentraliseerd rond een ruime parking met 550 plaatsen. Het frunpark is op wandelafstand van het Herenhuis. Op 5 minuten stappen ben je er en kan het winkelplezier beginnen!

Speelplezier voor de kinderen?

Het Frunpark opende recent een binnenspeeltuin dat zich op de eerste verdieping van fitnessketen Oxygen bevindt en de naam "Kids & Play" bevat. De speeltuin is duizend vierkante meter groot. Er zijn speeltuigen zoals speelhuizen, een rodelbaan, trampolines en zelfs een tubingbaan waar kinderen met autobanden kunnen glijden. Verder is er ook een fitnesshoekje voor de kinderen, een babyhoek voor de allerkleinsten en zijn er nog veel andere speeltuigen. In de gezellige bar met gratis wifi kunnen ouders terecht voor een verse pannenkoek met lekkere koffie. De binnenspeeltuin is elke dag open van 10.30 tot 18 uur.

Waarom de naam Frunpark?

Het voorzetsel 'Frun' is een combinatie van 'fun' (leuk, prettig) en 'run' (lopen). Kortom: snel en aangenaam winkelen. Het Frunpark is overigens perfect complementair met het handelscentrum in het hart van de stad. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld eerst hun inkopen doen in de filialen op het Frunpark en daarna de fijnere boetieks bezoeken in het stadscentrum. Of ze kunnen doorsteken voor een gezellige kop koffie of een lekker streekbiertje op een terras op de Grote Markt. De afstand mag alvast geen afschrikmiddel zijn: op een paar minuutjes sta je van het Frunpark in het centrum. Je kan dus een dagje shoppen koppelen aan een verblijf in het Herenhuis te Izegem.

Zo kun je shoppen, de bezienswaardigheden in Izegem bezoeken én genieten van een heerlijke overnachting in bed and breakfast Herenhuis.

Similar articles